«Jeg ble kjent med Odd og Elsa Drange gjennom ei venninne fra folkehøgskolen», forteller Monica. «Venninna mi kalte dem for sine “norske besteforeldre.” Nå gjør jeg også det.
Da jeg trengte et sted å bo mens jeg hadde sommerjobb i Norge, fikk jeg bo hos Odd og Elsa på Gimlekollen. I 2010 flyttet de til en leilighet på Søm. Januar 2010 fikk jeg epost fra bestefar som så slik ut “Gratulerer, du har fått nytt soverom på Søm. Vi har solgt huset...” Odd og Elsa Drange fortsatte å gå i Oddernes kirke, og det samme gjorde jeg. Jeg opplevde å bli tatt godt imot i Oddernes og inkludert i fellesskapet. Det er en erfaring jeg gjerne vil ta med videre til dem som kommer som innflyttere til Randesund,» forteller Monica. Hun ble med i søndagsskolen og annet arbeid i Oddernes. Monica bodde hos Odd og Elsa Drange på Søm hver sommer helt til hun giftet seg med Thomas sommeren 2015. Da flyttet hun og Thomas til en leilighet her på Søm. De ville bli værende i nærheten av «bestemor og bestefar». Etter hvert fikk de datteren Isabella. I 2016 ville UDI ville sende mor og datter ut av landet fordi Thomas hadde litt for liten inntekt i 2014. Monica hadde hatt egen inntekt, men det telte ikke. Men like før jul i 2016 snudde UDI og Monica fikk endelig opphold. Fædrelandsvennen skrev mye om den saken, og mange engasjerte seg. - Denne høsten setter Randesund menighet i gang et prosjekt for barn og unge, med særlig tanke på å ta godt imot barnefamilier som etablerer seg i Randesund. 15. august ble Monica tilsatt i en 80 % prosjektstilling i Randesund menighet. En av hennes hovedoppgaver blir å bygge nettverk av barnefamilier i de nye boligområdene. Monica liker å snakke med folk og knytte kontakter. Sist søndag dro hadde søndagsskolen tur etter kirketid. De dro til gapahuk og grillplass i Sukkevannslia. Da dukket det opp familier med barn fra dette området, og kontakt var etablert. Det. planlegges 2000 nye boenheter bare på Drangsvann/ Benestadfeltet. Det betyr en vesentlig utvidelse av folk som sokner til menigheten. Alle de nye menneskene skal oppleve at vi er der med relevante tilbud. «Det er viktig å bygge fellesskap, et sted å høre hjemme, der noen spør etter deg hvis du uteblir. Kirken skal være et sted der alle kan føle seg velkomne», mener Monica. «I Randesund menighet skjer det mye godt. Det må de nyinnflyttede vite om, og så må veien gjøres enkel inn i våre sammenhenger.» I første omgang varer prosjektet «Barn og familier i Randesund menighet» ut 2024. - Så får Gud vise veien videre, sier hun.
0 Comments
Elise Fosen Osmundsen er tilsatt i et 30 % engasjement som trosopplærer fra august i år.
Hun erstatter Haakon Ekberg, som har søkt permisjon. Elise er fra Avaldsnes på Karmøy, og har erfaring fra menighetsarbeid der. Hun har to år på Bibelskolen i Grimstad. Først ettårig bibelskole, så et praksisår i hjemmemenigheten på Karmøy med oppgaver innenfor trosopplæring og barne- og ungdomsarbeid. Så flyttet hun til Kristiansand. Hun holder nå på med en bachelor i «Kommunikasjon og medier med digital markedsføring» ved Universitetet i Agder. Senere venter en mastergrad innenfor dette feltet. Nå tar hun fatt på jobben som trosopplærer i Randesund ved siden av studier i medier og kommunikasjon ved UiA. «Jeg liker å synge i kor,» forteller Elise. «Det blir gøy med TØFF. Der vil jeg særlig legge vekt på at det er bruk for alle. At vi er forskjellige, er en styrke.» I tillegg til TØFF blir Elise å se på Midi og ulike trosopplæringsopplegg utover høsten. Akkurat nå legges planer for samlinger for 4-åringer. Siden blir det huledag i oktober. Ellers vil hun gå inn i oppgaver etter behov. Hjertelig velkommen i Randesund, Elise! |
Arkiv
November 2022
Kategorier |