Julemessedagen er Søm kirke full av glade mennesker. Noen er glade fordi de har vunnet eller fordi de er sammen med hyggelige mennesker. Alle vet at vi er sammen for en god sak. Randesund menighet er viktig for mange.
0 Comments
LysVåken er aktiviteter og kos lørdag, overnatting i kirka og deltakelse i gudstjenesten søndag formiddag. 30 barn deltok helga 19. - 20. november og de satte sitt tydelige preg på søndagens gudstjeneste. Da var det også bønnevandring med lystenning og andre stasjoner.
Randesund menighet har misjonsprosjekt gjennom Stefanusalliansen med fokus på Egypt. Mama Maggies arbeid hos Stefanusbarna og biskop Thomas sitt arbeid på Anafora. Tirsdag 11.oktober kommer biskop Thomas til Søm kirke for å fortelle om arbeidet menigheten er med og støtter.
Biskop Thomas er biskop i bispedømmet El-Qussia i Øvre Egypt – sør i Egypt. Han har bygget retreatsenteret Anafora i ørkenen mellom Kairo og Alexandria. Dette er et møtested for de kristne i Egypt, men er også mennesker fra andre steder i verden kommer hit. På samme område har han startet Anastasia – et undervisningssenter hvor blant annet koptisk ungdom fra Øvre Egypt får yrkesrettet utdanning og grunnleggende hjelp til å klare seg i samfunnet. Mange av kursene har vært rettet mot kvinner. De siste årene har kursstedet vokst kraftig og har inngått samarbeid med flere ulike universiteter som gir høyskolekompetanse og tar nå også imot studenter fra hele Egypt. Å løfte opp mennesker, slik at de kan se seg selv med Guds øyne, går som en rød tråd gjennom alt som blir gjort på Anafora. På Anafora har de også fullt fokus på økoteologi hvor de lærer å ta vare på Guds skaperverk, bærekraft og klima. Biskop Thomas snakker ofte om «kjærlighetens sirkel». Det er Gud som har skapt og som bevarer denne sirkelen av kjærlighet. Hvert eneste menneske på jorden er en del av den. Ikke bare familie, venner og naboer, men også de som snakker stygt om oss – de som forfølger oss og hater oss. Kjærlighetens sirkel er stor. Ordene inspirerer og utfordrer oss som kirke, også i Norge. Visjonen for arbeidet hans er å være hånden som løfter opp nedenfra. Dette skjer blant annet gjennom hans rike arbeid ved å være et lys og en ressurs for pressede kristne i hele Egypt. Gjennom kunnskap, utdannelse og en styrket kristen identitet, løftes unge koptiske gutter og jenter ut av fattigdom og mørke. Biskop Thomas er en glimrende formidler for arbeidet som skjer på Anafora. Budskapet han kommer med utfordrer og er til stor inspirasjon, også for oss som bor i Norge. Vil du vite mer om arbeidet til biskop Thomas, eller situasjonen i Egypt, kan du lese mer på www.Stefanus.no
«Jeg ble kjent med Odd og Elsa Drange gjennom ei venninne fra folkehøgskolen», forteller Monica. «Venninna mi kalte dem for sine “norske besteforeldre.” Nå gjør jeg også det.
Da jeg trengte et sted å bo mens jeg hadde sommerjobb i Norge, fikk jeg bo hos Odd og Elsa på Gimlekollen. I 2010 flyttet de til en leilighet på Søm. Januar 2010 fikk jeg epost fra bestefar som så slik ut “Gratulerer, du har fått nytt soverom på Søm. Vi har solgt huset...” Odd og Elsa Drange fortsatte å gå i Oddernes kirke, og det samme gjorde jeg. Jeg opplevde å bli tatt godt imot i Oddernes og inkludert i fellesskapet. Det er en erfaring jeg gjerne vil ta med videre til dem som kommer som innflyttere til Randesund,» forteller Monica. Hun ble med i søndagsskolen og annet arbeid i Oddernes. Monica bodde hos Odd og Elsa Drange på Søm hver sommer helt til hun giftet seg med Thomas sommeren 2015. Da flyttet hun og Thomas til en leilighet her på Søm. De ville bli værende i nærheten av «bestemor og bestefar». Etter hvert fikk de datteren Isabella. I 2016 ville UDI ville sende mor og datter ut av landet fordi Thomas hadde litt for liten inntekt i 2014. Monica hadde hatt egen inntekt, men det telte ikke. Men like før jul i 2016 snudde UDI og Monica fikk endelig opphold. Fædrelandsvennen skrev mye om den saken, og mange engasjerte seg. - Denne høsten setter Randesund menighet i gang et prosjekt for barn og unge, med særlig tanke på å ta godt imot barnefamilier som etablerer seg i Randesund. 15. august ble Monica tilsatt i en 80 % prosjektstilling i Randesund menighet. En av hennes hovedoppgaver blir å bygge nettverk av barnefamilier i de nye boligområdene. Monica liker å snakke med folk og knytte kontakter. Sist søndag dro hadde søndagsskolen tur etter kirketid. De dro til gapahuk og grillplass i Sukkevannslia. Da dukket det opp familier med barn fra dette området, og kontakt var etablert. Det. planlegges 2000 nye boenheter bare på Drangsvann/ Benestadfeltet. Det betyr en vesentlig utvidelse av folk som sokner til menigheten. Alle de nye menneskene skal oppleve at vi er der med relevante tilbud. «Det er viktig å bygge fellesskap, et sted å høre hjemme, der noen spør etter deg hvis du uteblir. Kirken skal være et sted der alle kan føle seg velkomne», mener Monica. «I Randesund menighet skjer det mye godt. Det må de nyinnflyttede vite om, og så må veien gjøres enkel inn i våre sammenhenger.» I første omgang varer prosjektet «Barn og familier i Randesund menighet» ut 2024. - Så får Gud vise veien videre, sier hun. Elise Fosen Osmundsen er tilsatt i et 30 % engasjement som trosopplærer fra august i år.
Hun erstatter Haakon Ekberg, som har søkt permisjon. Elise er fra Avaldsnes på Karmøy, og har erfaring fra menighetsarbeid der. Hun har to år på Bibelskolen i Grimstad. Først ettårig bibelskole, så et praksisår i hjemmemenigheten på Karmøy med oppgaver innenfor trosopplæring og barne- og ungdomsarbeid. Så flyttet hun til Kristiansand. Hun holder nå på med en bachelor i «Kommunikasjon og medier med digital markedsføring» ved Universitetet i Agder. Senere venter en mastergrad innenfor dette feltet. Nå tar hun fatt på jobben som trosopplærer i Randesund ved siden av studier i medier og kommunikasjon ved UiA. «Jeg liker å synge i kor,» forteller Elise. «Det blir gøy med TØFF. Der vil jeg særlig legge vekt på at det er bruk for alle. At vi er forskjellige, er en styrke.» I tillegg til TØFF blir Elise å se på Midi og ulike trosopplæringsopplegg utover høsten. Akkurat nå legges planer for samlinger for 4-åringer. Siden blir det huledag i oktober. Ellers vil hun gå inn i oppgaver etter behov. Hjertelig velkommen i Randesund, Elise!
Balubadag er en dag for barn og misjon. TROS 3. trinn er sterkt involvert. De har øvd musikal og lært mye om vårt misjonsprosjekt: Stefanusbarna - som lever på søppelfjellet i Kairo i Egypt. Der får mange hjelp av Mamma Maggie slik at de kan gå på skole, få helsehjelp og annet som de trenger. Til balubadagen hadde barna laget kors og hjerte av søppel og de selger brukte leker som andre kan ha glede av. Alle inntekter denne dagen går til barna i Egypt. Årets balubadag ble en festdag med strålende vær, masse mennesker og stor stemning. Først gudstjeneste med Tros 3. trinn i sentrale roller, så kafé, barnas brukthandel og aktiviteter utenfor kirka.
Ny oppdatering 29. mars - bilder og situasjonsbeskrivelse:
Flyktningene som kommer til Norge - og andre land, møter mange utfordringer som vi kanskje ikke tenker på. Språk er bare en. Alt med penger og betaling er annerledes. Bankkort som virker, har de ikke. Å få ut viktige medisiner er umulig. (Da må en ha resept, og det mangler.) Dette er bare noen eksempler på systemer som er annerledes enn det de er vant med. Vonde opplevelser er med "på lasset". Hvordan går det med dem som ble igjen? Be om fred og frihet for Ukraina! Be for Nataliya, Olena og alle som prøver å hjelpe mot nød og lidelser!
Se opptak av innleggene på seminaret her:
|
Arkiv
November 2022
Kategorier |